1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φωτοστιγμιότυπα από την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ.Κυριάκου Μητσοτάκη στο El Alamein, στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων κατά την ιστορική μάχη του 1942, την 3η Αυγούστου 2023.

Τον κ.Πρωθυπουργό –ο οποίος επισκέφθηκε επισήμως την Αίγυπτο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι- υπεδέχθη στο χώρο του ως άνω μνημείου η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν τα αμοιβαία αισθήματα σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης, τα οποία χαρακτηρίζουν την από ετών προσωπική φιλία τους, ενώ είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση επί σημαντικών θεμάτων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων από τον Εξοχώτατο κ.Πρωθυπουργό/ Στα πλαίσια της ως άνω τελετής, η ΑΘΜ είχε σύντομες συνομιλίες και με τους συνοδεύοντες τον Έλληνα Πρωθυπουργό  Εξοχωτάτους κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Εξωτερικών και κ. Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Σημειώνεται, ότι στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Εξοχ. κ.Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάϊρο, οι Εντιμ. κ.κ.Γεν. Πρόξενοι της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και στο Κάϊρο, οι κ.κ. Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, υψηλόβαθμοι κρατικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Αιγυπτιακού κράτους κ.α. επίσημοι.