1

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Την Κυριακή, 13α Νοεμβρίου 2022, ο Σεβ.Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ευρισκόμενος υπηρεσιακώς στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Κατά την ομιλία του προς τους εξ Ελλάδος, Ρουμανίας και Αιγύπτου συμπροσευχομένους προσκυνητές ανεφέρθη στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ως και στην ακλόνητη πίστη και τη θυσιαστική πρωθιεραρχική διακονία του εορταζομένου Άγιου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ενώ επήνεσε την κατά την τελευταία τριετία εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη κτισμάτων της περιωνύμου Μονής, της επικαλουμένης και «Ροτόντας της Ανατολής», από τον άοκνο και ρέκτη Καθηγούμενο, Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Δαμασκηνό Αλαζράϊ, με την συμπαράσταση των λοιπών πατέρων της Αδελφότητος. Τον Σεβασμιώτατο αντιφώνησε με περισσή ευγένεια ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε πλούσια δοχή των πιστών στο παρακείμενο περικαλλές Ηγουμενείο.

Αργότερα, ο Μητροπολίτης συνεδευόμενος από τον Πανοσιολ.π.Δαμασκηνό, μετέβη προσκυνηματικώς στο ιερό σέβασμα της «Φυγής εις Αίγυπτον», στο εντός της Μονής ιερό χώρο όπου κατά την παράδοση βρήκε καταφυγή κατά τον διωγμό του Ηρώδη η Αγία Οικογένεια και βρίσκεται εκεί το φρέαρ απ’  όπου αντλούσε νερό η Θεοτόκος.