1

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ DOLISIE

Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη του Dolisie, όπου επισκέφθηκε το ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», συνωμίλησε με τα 24 περιθαλπόμενα παιδιά, ερμήνευσε το θεολογικό περιεχόμενο της Μεγάλης Εορτής της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου και τους προσέφερε καινούρια ενδύματα.

Κατόπιν, ετέλεσε τις βαπτίσεις έξι νεοφωτίστων όλων των ηλικιών στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης, οι οποίοι κατηχήθησαν συστηματικώς από τον δραστήριο Εφημέριο π.Παύλο Diafouka.

Ακολούθησε συνεργασία με τον κ.Jean Claude Tchilimbou, Διευθυντή του ορθοδόξου Εκπαιδευτηρίου «Φως Εθνών» και η τέλεση του Εσπερινού στον Ι.Ναό της Αγίας Ειρήνης. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο, το οποίο παρέθεσε ευγενώς η Ενοριακή Επιτροπή προς τιμήν του Επισκόπου.

Την επομένη, Κυριακή 28η Δεκεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ι.Ναό της Αγίας Ειρήνης. Μετά το πέρας της Λειτουργικής Συνάξεως προσέφερε ιερατική στολή στον Εφημέριο, Αιδεσιμ.π.Παύλο Diafouka, Διευθυντή του ορθοδόξου ορφανοτροφείου, επί τη συμπληρώσει ενός έτους από της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του, δώρα σε όλα τα παιδιά της Ενορίας και εικονίσματα στους πιστούς, με τους οποίους είχε την ευκαιρία της κατά πρόσωπον επικοινωνίας. Τέλος ο κ.Rigobert Ndalou, Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής εξέφρασε τις ευχαριστίες των πιστών και παρέθεσε εόρτιο γεύμα στην οικία του.