1

Ο ΘΕΟΦΙΛ.ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Την Πέμπτη, 27η Ιουνίου ε.ε., ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων επισκέφθηκε το ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», στην πόλη Dolisie του Κονγκό, όπου είχε πολύωρη συνεργασία επί διοικητικών και οικονομικών θεμάτων με την Διευθύντρια, κα.Δωροθέα Samba. Επίσης, έδωσε οδηγίες και συμβουλές στους εργαζομένους του ιδρύματος.

Επισημαίνεται ότι σε αυτόν τον χώρο αγάπης, θαλπωρής και προστασίας της Εκκλησίας φιλοξενούνται 27 παιδιά, ηλικίας 7-17 ετών. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και αναζητούνται λύσεις, ως και φιλάνθρωποι συναντιλήπτορες, που θα συμβάλλουν οικονομικώς στην περαιτέρω λειτουργία του Ορφανοτροφείου. Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε με τα μικρά παιδιά, με τα οποία συνωμίλησε για πνευματικά και άλλα θέματα. Επίσης, τους προσέφερε μπάλες ποδοσφαίρου και γλυκίσματα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Επίσκοπος, επιστρέψας στην έδρα της Επισκοπής, στο Pointe-Noire, πραγματοποίησε σύναξη των Εφημερίων και των Προέδρων των Ενοριακών Επιτροπών των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου, Αναλήψεως του Κυρίου και Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire, ως και Αναστάσεως του Κυρίου Brazzaville, τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικώς για τις εν γένει δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας.